Ρέστειον | Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

Loading

210 96.56.736 info@restion.gr
Greek English

Συχνές Ερωτήσεις

1. Είναι αλήθεια ότι το ΡΕΣΤΕΙΟΝ είναι ένα κλειστό  Ίδρυμα για κάποιον που θα εισαχθεί;
Όχι. Το Ρέστειον είναι ένα Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, ανοικτό για τους ενοίκους του όπου ο καθένας μπορεί να εξέρχεται όποτε το θελήσει για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα αρκεί να το δηλώσει στους υπευθύνους .

2. Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ μακριά και δεν έχει εύκολη πρόσβαση;
Το Κέντρο βρίσκεται στο Κορωπί, κοντά στην Λεωφ. Βάρης Κορωπίου και είναι 7 km από την Γλυφάδα και 4 km από την Βάρκιζα και 2,5 km από την σχολή Ευελπίδων. Το Ρέστειον έχει την δυνατότητα με δικά του μέσα να μεταφέρει τους ένοικους που το επιθυμούν στον κοντινότερο σημείο με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την μετακίνηση τους έξω από το Κέντρο ή και να τους παραλάβει από κάποιο σημείο αντίστοιχα.

3. Είναι πολύ ακριβό για τους ενοίκους του;
Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης των ένοικων, είναι ακριβώς όσο χρειάζεται για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Κέντρου. Το Ρέστειον είναι ένα μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα και κανείς δεν θα έχει οικονομικό όφελος από την λειτουργία του παρά μόνον οι ένοικοι του. Άλλωστε, ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει, το κόστος διαβίωσης είναι πολύ λογικό.

4. Δεν έχω τα απαιτούμενα χρήματα για να εισέλθω στο ΡΕΣΤΕΙΟΝ. Μπορώ να κάνω κάτι αν επιθυμώ να εισαχθώ;
Η επιτροπή εισαγωγών του Ρέστειον εξετάζει μια μια τις αιτήσεις εισαγωγών και ερευνά την δυνατότητα οικονομικής βοήθειας.

5. Αν χρειασθώ ιδιαίτερη ιατρική περίθαλψη, τι πρέπει να κάνω;
Εσείς τίποτα. Ο γιατρός του Κέντρου θα σας παραπέμψει στο ανάλογο Ιατρικό  Ίδρυμα, Νοσοκομείο ή Κλινική, για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος που θα αντιμετωπίσετε. Στην συνεχεία θα επιστρέψετε στο Κέντρο, όπως θα επιστρέφατε στο σπίτι σας.

6. Αν χρειασθώ φυσιοθεραπείες τι πρέπει να κάνω;
Με την γνωμάτευση πάντα του ιατρού του Κέντρου, οι περισσότερες περιπτώσεις θα αντιμετωπισθούν στο σύγχρονο φυσιοθεραπευτήριό μας με την βοήθεια πάντα της εξειδικευμένης φυσιοθεραπεύτριάς μας.  Επίσης παρέχεται μέσα από ομαδικές συνεδρίες εκγύμναση και αξιολόγηση της κινητικότητας όλων των ενοίκων μας . Αν χρειαστείτε επιπλέον θεραπείες τότε σε συνεννόηση με τον ιατρό μας και την ιδία,  μπορείτε να ακολουθήσετε ένα πιο εξατομικευμένο και εντατικό πρόγραμμα, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Πιθανώς στην περίπτωση αυτή να υπάρξει μια έξτρα χρέωση.

7. Τι πρέπει να φέρω μαζί μου κατά την είσοδό μου στο Κέντρο;
Τίποτε άλλο εκτός από την ένδυση και την υπόδηση που χρησιμοποιείται και τα απαραίτητα προσωπικά σας αντικείμενα. Επίπλωση και άλλα ογκώδη αντικείμενα δεν χρειάζονται στο Κέντρο, αφού το Ρέστειον παρέχει πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με όλες τις ανέσεις.

8. Τι πρέπει να κάνω με τα φάρμακα που παίρνω τακτικά;
Με την είσοδο σας στο Κέντρο θα παραδώσετε τα φάρμακα σας στον γιατρό, ώστε να αναλάβουν οι νοσηλευτές μας πια να σας τα χορηγούν την κατάλληλη ώρα και μέρα, χωρίς εσείς να χρειάζεται να θυμάστε ακριβώς πότε και τι πρέπει να παίρνετε. Δεν πρέπει να κρατήσετε μυστικό από τον γιατρό και τους νοσηλευτές του Κέντρου, οτιδήποτε έχει σχέση με την υγεία σας και την φαρμακοληψία γενικότερα.

9. Θα πρέπει να πηγαίνω στο ΙΚΑ ή σε άλλο ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, για να μου συνταγογραφούν τα φάρμακα μου?
Όχι. Θα το κάνει το προσωπικό του Κέντρου χωρίς εσείς να χρειασθεί να μετακινηθείτε ή να ανησυχείτε για αυτό. Εσείς μόνο θα πληρώνεται την συμμετοχή σας όπως κάνατε μέχρι σήμερα.

10. Μπορώ να επισκέπτομαι τους συγγενείς και τους φίλους μου όποτε θέλω και να με επισκέπτονται και αυτοί;
Ναι, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του Κέντρου είστε ελεύθεροι να φεύγετε αλλά και να σας επισκέπτονται φίλοι και συγγενείς όποτε εσείς το επιθυμείτε.

11. Σε περίπτωση που χρειασθώ μόνιμη συνοδό, τι πρέπει να κάνω?
Τον ή την συνοδό θα σας την βρει το Κέντρο. Η οικονομική επιβάρυνση θα εξετάζεται κατά περίπτωση και με τους συγγενείς σας.